10 Nisan 2012 Salı

Sıpsıkı Atkuyruğu

   Benim son zamanlarda sıkça başvurduğum bir saç modeli bu, çünkü bazen saçı sağa çeviriyorum sola çeviriyorum yok olmuyor amaannnn topla bas spreyi diyorum, bir güzel oluyor bir güzel oluyor akıllara zarar.;))
   Eeee biz bunu nasıl yapacağız derseniz hemen anlatayım bir iki de bir video ekleyeyim ki benden size kıyak olsun.:))


   Hemen başlıyorum;
  • İlk olarak saçlarımızı mis gibi tarıyoruz, isteğe bağlı olarak fönde çekebilirsiniz. Fönlü saçla daha derli toplu duruyor söyleyeyim ama saçınız hoş bir salaşlık içindeyse fönsüz bırakın o da güzel olur.
  • Sonra saçımızı başlıyoruz toplamaya bir yandan da sürekli tarakla sağdan soldan alttan üstten saçı homojen bir görüntüye getirmeye çalışıyoruz.Ense kısmıda bombe yapmasın diye kafamızı hafif geriye eğerek tarıyoruz.
  • Çok sıkı bir toka kullanarak ya da lastik tokanıza karşılıklı iki saç teli takarak toplayabilirsiniz. Birazdan eklediğim video da bunu görecekseniz zaten. Birleşme noktası olan lastik tokalar ne kadar sıkı olursa olsun gevşiyor ve kopuyor. Almayın onlardan kalsın onlar raflarda. Birleşme noktası olmayan lastik tokalarla sıkı sıkı toplayabilirsiniz çünkü. Hele şu sert lastikliler var alimallah tek saç telini kıpırdatmıyor. İki ucuna saç teli taktığınızda yapmanız gereken, at kuyruğunuzun tepe noktasına saç telinin tekini geçirin lastik tokayı döndürün döndürün ve sımsıkı olunca diğer saç telini saçınıza geçirin. Saç tellerini at kuyruğu kısmına değil kafa kısmındaki saçlara geçirin. (Anlatmak için daha ne kadar saçmalayabilirim acaba;)) 
  • Sonra spreyi alın sağdan soldan çıkan saç tellerini yapıştımak için kullanın. Pürüzsüz oluncaya kadar yapın. 
  • At kuyruğu kısmını fönlü bırakabilirsiniz ya da ucuna ufak bir dalga da yapılabilir. Eğer dalga yapıyorsanız birazcıkda ona sprey sıkın günah.;)
  • Sonra at kuyruğunuzun alt kısımlarından bir tutam alıp, tokanın üstüne dolayın, tel toka ile çaktırmadan onu sabitleyin tokaya ve basın spreyi!!
  • Bu arada benim saçımın önü kaparık olsun derseniz, onun da yolu var. Saçınızın önünden bir tutam alıyorsunuz ve bu tutamın arkasını tarakla yukarıdan aşağıya doğru tarayarak krepe yapıyorsunuz ki ön kısmı kabarık olsun sonrada ön kısmı tarakla eni konu taramadan hafifi tarakla düzelterek diğer işlemleri aynen tekrarlıyoruz.
  • Eğer kahkülleriniz varsa daha güzel, kahkülleri önde fönlüyoruz, onları önde dokunmadan bırakıp diğer işlemleri aynen tekrarlıyoruz.



  • Bu arada salaş at kuruğu yapmakta mümkün, o zaman da atıyoruz spreyi öteye, saçımızı el yordamıyla salaş bir halde tabi allahından bulmuş gibi değil hoş bir salaşlıkla topluyoruz. Adımları aynen yapıyoruz. Bu da çok hoş ve doğal duruyor. günlük kullanımda hatta daha uygun. Diğerini süslenip püslenip çıkarken geceleri kullanmak daha da hoş durabilir. 
 High Ponytail Curly Hairstyles 2011
  • Son olarak canlarım at kuyruğu yüzünüzü gözünüz açar. Güzel bir göz makyajı ile çok hoş durur. Mesela koyu bir göz makyajı yakar!! ama sadece göz, gözü abartıp diğerlerini sakin tuttuğumuzu daha önce de konuştuk di mi??:)
Bu konuştuklarımın hepsinin video linkleri için buyrunuz;

  • At kuyruğu naıl yapılır??

  • Ön kısmılı krepeli at kuyruğu nasıl yapılur??

  • Dağınık, salaş at kuyruğu nasıl yapılır??







4 yorum:

  1. At kuyruğu bi bayana yakışan en güzel saç modellerinden :)
    Bloguma beklerim :)
    www.lovesfromfashion.com

    YanıtlaSil
  2. Yakışsa ben de niyetliyim yapmaya ama yakışmıyor ya :)Kendimi çıplak gibi hissediyorum :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) o zaman dağınık at kuyruğu dene bence, fener gibi parlak gözükülmüyor o zaman, o daha rahat.;))

      Sil