30 Mart 2012 Cuma

Kaş Almanın Püf Noktaları

   Kaşlarımızı pek sallamıyoruz aslında ama bakışlarımıza, ifademize o kadar büyük etkileri var ki anlatamam. O yüzden kasmıyorum şu anda. Neye gelelim asıl mevzuya.:P Kuaförlerde kaş aldırmayı pek sevmeyenlerdenim. Bana tek tip modellere maruz kalıyoruz gibi geliyor. Ayrıca ben çok sıkılıyorum bu işlemden, ha bir de cildim hassas hemen kabarıyor ne yazık ki. Benim gibi benim alırım kaşımı arkadaş süperde yaparım diyorsanız size bir iki püf noktası da benden o zaman.



   Öncelikle önemli olan yüzümüze ne gittiği, mesela ben dümdüz kaşları pek seviyorum ama bana gitmiyor, çünkü gözüm ve kaşım arası mesafe çok uzun değil. Aynı şekilde sizde yüzünüzü iyi tanımalı  ve ona göre bir model belirlemelisiniz. Yukarıda çok güzel modeller var. Seçin beğenin alın .;))

(looksbeautifulandcaptivating.blogspot.com'dan alıntıdır.)






   Başlarken alıyorsunuz elinize kalemi, 

  • Burnunuzun başlangıç noktasının yanından dik bir şekilde koyuyorsunuz kalemi burası sizin kaşınızın başlangıç noktası
  • Burnunuzun tam ortasından gözbebeğine doğru kalemi tuttuğunuzda burası sizin kaşınıza kavis vermeniz gereken nokta.
  • Burnunuzun yanından gözünüzün bitiş noktasına doğru kalemi tuttuğunuzda ise bitiş noktasını tespit edebilirsiniz.
  • Son olarak kaşınızın başlangıç ve bitişinin hemen hemen aynı hizada olması daha iyi görünmenizi sağlar.
  • Kaşınızda ufak tefek seyreklikler ya da bir iki girilmiş nokta varsa kaşınıza yakın renkte bir kaş kalemi ile daha kusursuz bir kaş elde edebilirsiniz. Mutlaka kaşınıza yakın renkte seçin ve eni koyu boyamayın. Böylelikle doğal görünümden uzaklaşmazsınız.
 


   Bu arada benim elim alışık değil derseniz tabi ki profosyonel bir yerde gidip kaş aldırmakta bir seçenek. Ben şimdiye kadar gittiklerimden pek memnun kalmasamda onlar adı üstünde sadece benim gittiklerim.:))

   Mis gibi kaşlarınız olması dileğiyle.;)

Öperim:*






4 yorum:

  1. Harika bir yazı olmuş! :) Faydalı yazına, ben de ufak bir bilgi sunayım. Yuvarlak yüzlü olanların kavisli kaş almaları gerek ki yüzü biraz aşağı çeksin daha ince göstersin, daha minyon olanlarında kaşları biraz yukarı doğru alması lazım ki yüzü biraz daha uzun göstersin.

    YanıtlaSil
  2. Miskin kekcim ekstra bilgi için çok teşekkür ettim.;))

    YanıtlaSil
  3. Bende geçenlerde bu tür bir yazı yazmıştım şu yukarıdaki kaş şekillerinin olduğu resime bayıldım....ben bir türlü bulamamıştım öyle bir resim!
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim, benim de epey hoşuma gitmişti, kaş çizimleri epey iyi. Bende şimdi senin yazını okudum senin de ünlüleri incelemen hoşuma gitti, aklıma gelmemişti.;)

    YanıtlaSil